1 kg asperges LET OP: asperges moeten enkele uren marineren!
1 grote zoete aardappel
1,5 ons gekookte ham
4 hardgekookte eieren
bieslook
PuurOlijf Umbrië (Mono), -Marken, -Sinaasappel, -Citroen, -Limoen of -Rode Peper.
PuurOlijf Witte Balsamico
Peper en zout
Schil de asperges en snijd ze in fijne reepjes.
Maak een marinade van de olijfolie en Balsamico, peper en zout.
(ongeveer 20ml olijfolie en 15 ml Balsamico).
Leg de asperges in deze marinade en zet ze minimaal 2-4 uur in de koelkast.
Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en kook ze beetgaar.
Snijd de eieren in stukjes.
Snijd de ham in kleine stukjes.
Knip de bieslook in kleine stukjes.
Neem de asperges uit de koeling en laat dit even op temperatuur komen.
Meng bovenstaande ingrediënten door de asperges en de marinade.
Proeven!
Op smaak brengen met peper, zout.
Serveer er eventueel PuurOlijf Umbrië (Monocultivar) of Marken en brood bij.