Een eend heeft een dikke vetlaag die je in moet snijden voor het bakken, zodat het vlees niet kromtrekt en het vet goed smelt. Snijd lange snedes over de breedte van de eendenborst. Draai de filet dan een halve slag en snijd de vetlaag nog een keer, zodat je een ruitpatroon krijgt. Verwarm een pan en bak de eendenborst eerst vijf minuten aan de vetkant.
Je hoeft geen vet of olie toe te voegen, het vet van de filet smelt vanzelf. De garing is afhankelijk van de dikte van de eendenborstfilet. Ongeveer 3 minuten voor rosé. Leg de eendenborst op een plank en snijd deze over de breedte in plakken. Even laten rusten (eventueel nog laten nagaren in voorverwarmde oven). Schil de mango en snijd deze in mooie plakken. Bak ze in de grillpan. Halverwege even draaien, zodat je een mooi ruitjesmotief krijgt.
Verdeel de eendenborst over de vier borden. Peper en zout naar smaak. Leg de mango erbij. Schenk de sinaasappelolijfolie erover