Recepten

Kipfilet zoethout spiesje mango salsa
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Hoofdgerecht
4
1 stokje zoethout
125 gram kipfilet
1 teentje knoflook
witte peper uit de molen
0,2 dl gembersiroop
½ mango
¼ Spaanse peper
20 ml PuurOlijf Limoen of Citroen
PuurOlijf Bakolijfolie
zout

snijd het zoethout in de lengte in vier stokjes en snijd de kipfilet in de lengte in vier gelijke stukken.

Plet deze stukken licht, pel de knoflook en pers de knoflook op de filets, peper de filets en rijg de filets op de zoethoutstokjes. Sprenkel de gembersiroop erover en laat ze een uurtje marineren. Snijd de mango in kleine, gelijkmatige blokjes en snijd de peper in zeer kleine blokjes, meng de mangoblokjes met peper, rasp, sap en limoen/citroenolijfolie tot een compote en laat de compote een half uurtje marineren. Smeer de grillpan in met bakolijfolie, grill de filets gaar en zout de filets licht.
Schep wat compote op een bord, leg een spiesje erop.

Kerkstraat 16, Spaubeek
06 20 60 69 02  

©2024 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer