Salade rauwe witte asperge groene asperges en scampis
date_time
2018-10-08 10:36:26
PuurOlijf
Lucie Kuypers
Bijgerecht
Voorgerecht
Lunch
4
8-12 witte asperges
Bosjes groene asperges
Bosjes radijsjes
50 gram amandelen
20 scampi’s
15 ml PuurOlijf Witte Balsamico
30 ml PuurOlijf Sinaasappel/Citroen/Limoen/Umbrië
PuurOlijf Bakolijfolie
Persilade (of verse knoflook, peterselie en ui)
Peper en zout uit de molen
Schil de witte asperges en snijd ze in dunne plakjes. Maak een marinade van de witte balsamico en de extra vergine olijfolie. Laat de asperges hier minimaal 2 uur in marineren (marinade niet weggooien).
Rooster de amandelen in de oven en blancheer de groene asperges totdat ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water. Snijd de gelijke stukken, snijd de scampi’s in en besprenkel ze met bakolijfolie en persilade.
Bak de scampi’s. Snijd de radijsjes en dunne plakjes.
Verdeel alle de asperges, radijsjes en amandelen over de borden.
Besprenkel het geheel met de marinade van witte balsamico en extra vergine olijfolie.